Prvi BB DAN ODPRTIH VRAT v letu 2024

Toplo vas vabimo na prvi

BB dan odprtih vrat v letu 2024!


Vrata BB hiše (Vodnikova 126, Ljubljana) za prijatelje, partnerje in širšo skupnost odpiramo v torek, 30. januarja 2024, od 15.00 do 17.30.

Za lažjo organizacijo dogodka vas prosimo, da svojo udeležbo potrdite do petka, 26. 1. 2024, na elektronski naslov ksenija.bozic@bbconsulting.si ali anja.serc@bbconsulting.si.

Razvoj človeškega potenciala in oblikovanje novih skupnostnih in organizacijskih kulturnih okvirjev ob vseh večjih izzivih v družbi in okolju predstavlja nujo. Iščejo se alternative, ki prekinjajo z negativnimi praksami sodobnega sveta in postavljajo okvirje za novo. Za grajenje tega novega potrebujemo drugačne veščine, novo razumevanje vrednosti. V BB verjamemo, da nas pri tem lahko podpre kultura poslanstva in skrbi drug za drugega in skupnost.

Na BB dnevu odprtih vrat bomo v ta namen predstavili zaključke mednarodnega projekta StayOn, ki ga v januarju zaključujemo, in iz katerih verjamemo, da se lahko vsi marsikaj naučimo. Predstavili bomo:

  • orodja in načela skupnosti za bolj učinkovito organizacijo projektov usmerjenih v reševanje kompleksnih izzivov prihodnosti

  • coaching pristop in orodja za razvoj mehkih veščin prihodnosti

  • načrtno upravljanje z organizacijsko kulturo poslanstva in skrbi

  • vlogo kulturnega arhitekta (oz. culture manager)

Zaključke smo dokumentirali v knjigi Community Shapers Playbook: A Toolbox for developing better futures, ki jo bo brezplačno prejel vsak udeleženec BB dneva odprtih vrat. Poleg BB tekstov, delovnih zvezkov in namigov za nadaljnje branje boste v knjigi našli tudi dve poglavji naših prijateljev dr. Giulie Parola, vodje merjenja učinka v projektu StayOn, in dr. Gregorja Cerinška, raziskovalca in vodja projektov na Inovacijsko-razvojnem inštitutu Univerze v Ljubljani. Giulia v svojem prispevku predstavi njen pristop k merjenju učinkov arhitekta kulture in na primeru StayOn pokaže pozitiven vpliv te vloge na odnose v projektnem partnerstvu. Gregor pa nam na primeru projektnih sestankov, kot enega najpomembnejših gradnikov projektov, z antropološko analizo pokaže vpliv ritualov na oblikovanje naših izkušenj.

Verjamemo, da vam naša učenja lahko koristijo, če ste:

  • podjetje, ki si želi aktivno graditi organizacijsko kulturo poslanstva in skrbi in razvijati potencial svojih zaposlenih z orodji coachinga;

  • nevladna organizacija, ki išče načine kako okrepiti mehke veščine svoje ekipe in povečati povezanost projektnih partnerstev;

  • javna institucija, ki išče načine kako osmisliti sistemske intervencije za večjo dobrobit družbe in okrepiti projektna partnerstva;

  • posameznik, ki išče orodja, ki ga bodo podprla pri aktivaciji.

Poleg priročnika Community Shapers Playbook: A Toolbox for developing better futures smo v ta namen razvili tudi:

  • The Shapers - karte za oblikovanje vaše prihodnosti

  • priročnik StayOn coaching: framework and toolkit

Za več informacij o naših produktih vas toplo vabimo v knjižnico projekta na naši spletni strani.

Veselimo se (ponovnega) srečanja z vsakim posebej in vsemi skupaj!



BB dan odprtih vrat poteka v okviru projekta StayOn, ki ga financirajo Islandija, Lihtenštajn in Norveška prek EEA and Norway Grants Fund for Youth Employment.

Za več informacij o projektu obiščite www.stay-on.eu.

EEA and Norway grants
Previous
Previous

HVALA, DA STE BILI Z NAMI NA BB DNEVU

Next
Next

NOVEMBER 2023: Utrjevanje neodvisnosti